• Luni, 16 mai, Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare. Astăzi se judecă recursul în casație făcut de avocații fostului ministru, în dosarul „Gala Bute”.
  • În luna aprilie, Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat că este încrezător că poate câștiga acest proces.
  • În prezent, Elena Udrea se află în arestul autorităților din Bulgaria, acolo unde se judecă extrădarea sa în România.

Luni, 16 mai, Elena Udrea ar putea scăpa de închisoare. Astăzi se judecă recursul în casație făcut de avocații fostului ministru, în dosarul „Gala Bute”.

În luna aprilie, Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat că este încrezător în șansele fostului ministru al Turismului.

Veronel Rădulescu, avocatului Elenei Udrea, a adăugat că „vorbim de o cale extraordinară de atac”, pe care a redactat-o cu mâna lui și nu ar face acțiuni în justiție care nu ar fi admise.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare. Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea și, dacă ținem cont de echitatea procedurilor din justiția din România, care e prevăzută și în Constituție, și în CEDO.

Dacă ținem cont de rolul primordial al Înaltei Curți, acela de a unifica jurisprudența, în condițiile în care Înalta Curte de Casație a dat soluții diferite în alte dosare și în dosarul Elenei Udrea a dat soluția pe care o cunoașteți, este posibil. Pentru că mai sunt căi de atac, unele chiar pe rol, cum ar fi recursul în casație”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Veronel Rădulescu.

În vara anului 2018, Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost condamnată la 6 ani de închisoare, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, de către magistrații de la Înalta Curte de Casație şi Justiţie, în dosarul „Gala Bute”.

Ulterior, apărătorii fostului ministru au făcut două căi extraordinare de atac: contestația în anulare și recursul în casație. La 7 aprilie 2022, Înalta Curte i-a respins contestația în anulare. Urmează ca astăzi, 16 mai, să se judece și recursul în casație.

În prezent, Elena Udrea se află în arestul autorităților din Bulgaria, acolo unde se judecă extrădarea sa în România.