Elena Udrea va contesta decizia Curții de Apel. Avocat: Condamnarea este absurdă și ieșită din limitele legii

Elena Udrea va contesta decizia Curții de Apel. Avocat: Condamnarea este absurdă și ieșită din limitele legii Sursa: Medifax Foto
  • Avocat: Nu pot să spun altceva decât că această hotărâre judecătorească este una absurdă
  • Avocat: Motivarea sumară pe care a făcut-o în ședință publică este ieșită din limitele legii
  • Avocat: Sigur că vom declara apel și să sperăm că la ICCJ lucrurile vor fi puse în ordine și în lege

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că hotărârea magistraților de la Curtea de Apel București este absurdă și ieșită din limitele legii și va declara apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, a declarat, marți, după condamnarea la 8 ani de închisoare a clientei sale, că va face apel la ÎCCJ, pentru că decizia este „absurdă” și „ieșită din limitele legii”.

Nu am vorbit încă cu doamna Udrea. Am susținut în fața instanței că acuzațiile sunt absurde. Acum nu pot să spun altceva decât că această hotărâre judecătorească este una absurdă. Motivarea sumară pe care a făcut-o în ședință publică este ieșită din limitele legii. Sigur că vom declara apel și să sperăm că la ÎCCJ lucrurile vor fi puse în ordine și în lege”, a spus Veronel Rădulescu, la Antena 3.

Avocatul spune că este exagerată condamnarea, care, în opinia sa, s-a făcut în baza unui raport Greco.

„Raportându-ne la faptele și persoanele care au fost trimise în judecată, din punctul meu de vedere judecata trebuia să se mărginească la acestea. Apropo de acel folos necuvenit (din motivarea citită de instanță – n.r.), care are un sens și un înțeles clar, cum explicați faptul că instanța, deși recunoaște că în Codul Penal în baza cărora s-au emis condamnările textul de lege, nu incriminează folosul obținut pentru altul? Cu toate acestea, instanța consideră că România era parte din niște tratate internaționale care priveau obligativitatea de a introduce în textul de lege și acest aspect și că s-ar fi discutat într-un raport Greco că ar fi fost acoperit și acest aspect. Eu cred că suntem într-adevăr în sfera absurdului să condamni pe cineva bazându-te pe un raport Greco. Este exagerat”, a mai spus Veronel Rădulescu.

Elena Udrea a fost condamnată, marți, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind campania din 2009, iar fiica președintelui, Ioana Băsescu, la 5 ani cu executare. Dan Andronic a fost achtat.