Elena Udrea va rămâne în arest preventiv în Bulgaria până la pronunțarea deciziei finale

  • Fostul ministru a încercat să îi convingă pe magistraţii bulgari să o lase în arest la domiciliu.
  • Aceasta a motivat că este bolnavă şi a închiriat o locuinţă în Bulgaria.
  • Ea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute.

Curtea de Apel din Sofia a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în Bulgaria, până se va lua o decizie în proces, privind extrădarea. Fostul ministru a încercat să îi convingă pe magistraţii bulgari să o lase în arest la domiciliu, motivând că este bolnavă şi a închiriat o locuinţă în Bulgaria.

După procesul de extrădare, Elena Udrea ar urma să fie adusă în România. În ultimele zile, fostul ministru a stat în arest, iar audierea s-a făcut după ce autorităţile din România au solicitat extrădarea Elenei Udrea.

Ea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi este definitivă. Poliţiştii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autorităţile române au început procedurile şi Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de graniţa cu Grecia. Fostul ministru român a fost reţinut în baza unui mandat al procurorului bulgar, conform Mediafax.