Elizabeth Holmes face apel împotriva condamnării sale

FOTO - Hepta
  • Elizabeth Holmes a făcut apel împotriva condamnării sale.
  • Holmes a fost condamnată luna trecută la puțin peste 11 ani de închisoare pentru fraudă.
  • Holmes, care este însărcinată, are termen până pe 27 aprilie pentru a-și începe sentința.

Elizabeth Holmes, fostă vedetă din Silicon Valley, condamnată la unsprezece ani de închisoare pentru fraudă în gestionarea start-up-ului său californian Theranos, a făcut apel împotriva condamnării sale, potrivit publicației Le Point.

Holmes a fost condamnată luna trecută la puțin peste unsprezece ani de închisoare pentru fraudă în gestionarea start-up-ului său Theranos, compania care promitea să revoluționeze analizele de sânge.

Holmes, care este însărcinată, are termen până pe 27 aprilie pentru a-și începe sentința, a declarat judecătorul Edward Davila, care a prezidat procesul antreprenoarei, găsită vinovată în ianuarie de minciună față de investitori cu privire la progresul real al companiei sale.

La sfârșitul lunii ianuarie, Elizabeth Holmes a fost declarată vinovată de comiterea a patru infracțiuni de conspirație, escrocare și fraudare a investitorilor, însă a fost achitată în ceea ce privește acuzațiile de fraudare a pacienților. Două dintre aceste capete de acuzare vizau pacienți care au primit rezultate eronate ale analizelor de sânge.

Scandalul Therano este mai palpitant decât un film de Hollywood. O șefă carismatică a păcălit investitorii, acționarii și pacienții, iar aparatele care ar fi trebuit să schimbe pentru totdeauna modul în care depistăm bolile nu au funcționat deloc bine.