• Elliot Broidy este un fost fundraiser pentru Donald Trump și Partidul Republican
  • El a fost pust sub acuzare pentru acțiuni ilegale de lobby în favoarea unui cetățean străin, ca parte a unui plan de a determina Departamentul de Justiție să renunțe la o anchetă
  • În 2017, Elliot Broidy i-a invitat pe Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu să participe la evenimentul de investire

Elliot Broidy, fost vicepreședinte al comitetului de investire a lui Donald Trump, și care s-a ocupat de campanii de fundraising pentru Partidul Republican, a fost pus sub acuzare de autoritățile federale pentru acțiuni ilegale de lobby în favoarea lui Jho Low, un fugar din Malaezia, care este presupusul creier al fraudei 1MDB.

Jho Low plătit iniţial 6 milioane de dolari lui Broidy pentru a face lobby la Departamentul de Justiţie al SUA pentru a opri ancheta şi a promis încă 75 de milioane de dolari dacă lobby-ul va reuşi, se arată în dosar, relatează CNBS.

Broidy a fost acuzat printr-un document care este de obicei utilizat atunci când un inculpat a fost de acord să pledeze vinovat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Documentul spune că Broidy a fost de acord să facă lobby pe lângă administraţia Trump şi Departamentului Justiţiei să renunţe sau să rezolve favorabil ancheta unui „cetăţean străin” pentru rolul său în deturnarea de miliarde de dolari din fondul de dezvoltare al statului din Malaezia, cunoscut sub numele de 1MDB.

În 2017, Elliot Broidy i-a invitat pe Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, premier al României la acea vreme, să participe la evenimentul de investire.

La dineul informal, Broidy i-a introdus pe cei doi politicieni români lui Donald Trump, care s-au fotografiat cu acesta.