• Unii analiști au sugerat că Musk ar putea face presiuni asupra Twitter pentru a face schimbări sau chiar pentru a urmări o ofertă nesolicitată pentru companie.
  • Musk are o avere de 265,1 miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.
  • Twitter a anunțat pe 5 aprilie că Musk se va alătura consiliului său de administrație, dar în această săptămână a declarat că a decis să nu o facă.

Investitorii susțin că au pierdut când acțiunile Twitter au urcat cu 27% după ce cel mai bogat om din lume a cumpărat o participație. Elon Musk a fost dat în judecată marți de către foști acționari ai Twitter, care susțin că au ratat recenta creștere a prețului acțiunilor deoarece a așteptat prea mult timp pentru a face publică o participație de 9,2 procente în compania de socializare.

Într-o propunere de acțiune colectivă depusă la tribunalul federal din Manhattan, acționarii au declarat că Musk, directorul executiv al companiei de automobile electrice Tesla, a făcut „declarații și omisiuni false și înșelătoare din punct de vedere material” prin faptul că nu a dezvăluit că a investit în Twitter până la 24 martie, așa cum prevede legea federală.

Acțiunile Twitter au crescut cu 27 de procente pe 4 aprilie, de la 39,31 dolari la 49,97 dolari, după ce Musk și-a dezvăluit participația, pe care investitorii au considerat-o un vot de încredere în companie din partea celei mai bogate persoane din lume.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Foștii acționari conduși de Marc Rasella au declarat că întârzierea dezvăluirii i-a permis lui Musk să cumpere mai multe acțiuni Twitter la prețuri mai mici, fraudându-i în același timp să le vândă la prețuri „deflatate în mod artificial”. Acțiunea în instanță vizează daune compensatorii și punitive nespecificate. Domnul Musk a cheltuit aproape 3 miliarde de dolari pentru participația sa.

Un avocat al lui Musk nu a făcut niciun comentariu imediat. Tesla nu este acuzată. Legislația americană privind valorile mobiliare impune investitorilor să comunice în termen de 10 zile când au achiziționat 5 procente dintr-o companie, ceea ce în cazul lui Musk ar fi fost la 24 martie.