• Elon Musk a fost exonerat vineri de un juriu federal în legătură cu tweetul său din 2018 în care a spus că finanțarea este asigurată” pentru a privatiza Tesla.
  • În urma verdictului, primele cuvinte ale miliardarului pe Twitter au fost: Slavă Domnului”.
  • El a adăugat că este profund recunoscător” pentru decizia juriului de a-l achita.

Elon Musk și-a arătat aprecierea față de jurații care l-au exonerat după ce investitorii Tesla au susținut că tweet-ul său din 2018 finanțare asigurată” a fost menit să influențeze intenționat investitorii.

Slavă Domnului”, a scris miliardarul pe Twitter vineri seara târziu, după verdictul dat de un juriu federal format din nouă persoane în procesul civil.

Înțelepciunea poporului a prevalat!”, a adăugat miliardarul. Apreciez profund faptul că juriul a constatat în unanimitate nevinovăția în cazul Tesla 420 take-private”. Tweetul din 2018 al lui Musk, care i-a împins pe acționarii Tesla să lanseze costisitoarea bătălie juridică împotriva sa, suna astfel Mă gândesc să iau Tesla în proprietate privată la 420 de dolari. Finanțare asigurată”. Jurații au fost rugați să decidă dacă Musk i-a indus intenționat în eroare pe investitori, întrucât tranzacția nu a fost finalizată.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În timpul procesului, avocații lui Musk au descris o întâlnire pe care miliardarul din domeniul tehnologiei a avut-o cu Yasir Al-Rumayyan, un oficial din cadrul Fondului de Investiții Private din Arabia Saudită, în cadrul căreia Musk a spus că Al-Rumayyan s-a angajat să ajute la finanțarea tranzacției de privatizare a Tesla.

Musk le-a spus juraților în ianuarie că a avut încredere în promisiunile verbale ale lui Al-Rumayyan, ceea ce a dus la tweetul finanțare asigurată” despre privatizarea Tesla. Avocatul investitorilor, Nicholas Porritt de la Levi & Korsinsky LLP, a respins afirmațiile lui Musk și a susținut că o conversație de această natură ar avea o anumită înregistrare scrisă.

Cu toate acestea, avocatul lui Musk, Alex Spiro de la Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, a declarat în pledoariile finale că fondatorul Tesla a fost portretizat ca un dragon care scuipă foc” și că nu poate fi urmărit penal pentru că a fost un Tweeter prost”.