• Mai mulţi poliţişti au fost printre salvatorii pacienţilor de la Matei Balş
  • Poliţist: Oamenii strigau de la geamuri să fie salvaţi
  • Mihai Diaconu, poliţist la Secţia 7, a scos din spitalul incendiat 5 oameni

O parte dintre pacienţii care se aflau în Institutul Matei Balş, în timpul incendiului de la finalul săptămânii trecute, au fost salvaţi de poliţişti. Mihai Diaconu este unul dintre agenţii care a scos bolnavii răniți.

Echipajul lui a fost printre primele care au ajuns la locul tragediei. Și a povestit, pentru Aleph News, momentele pe care le-a trăit în timpul acelei misiuni.

Mihai Diaconu, poliţist Secţia 7 Bucureşti: “A fost o imagine foarte terifiantă. Flăcările ardeau foarte tare, fumul degajat era foarte intens. Pompierii se luptau să stingă flăcările, deşi acesta părea că nu se mai stinge, şi oamenii ţipau după ajutor deoarece erau neputincioşi şi dezorientaţi din cauza fumului şi a incendiului şi nu ştiau încotro s-o ia. Pur şi simplu aşteptau să fie salvaţi.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Mihai are 25 de ani şi este absolvent al unei facultăţi de electronică şi calculatoare. A ales să îmbrace uniforma de poliţist, iar de un an şi jumătate lucrează la Poliţia Capitalei. Împreună cu trei colegi au scos din spital 5 persoane. Totul a durat mai puţin de 8 minute.

Mihai Diaconu, poliţist Secţia 7 Bucureşti: “Am intrat împreună cu colegii mei la etajele superioare: etajul 1,2 şi 3. În fiecare salon intram, unde auzeam strigăte. În clădire era foarte mult fum negru, era foarte înţepător. (…) Cei care se puteau ţine pe picioare îi puneam să se sprijine de noi, pe lângă balustradă.(…) Erau oameni cu perfuzii. Unde s-a putut, am luat perfuzia şi am pus-o pe pătură. Unde nu, pur şi simplu am rupt furtunele. Să ne grăbim. Ştiam că starea lor este grav afectată, a plămânilor.“