• Angajații DSP sunt cei care trebuie să-ți aducă documentele în cazul îmbolnăvirii
  • DSP trimit documentele către Inspectoratele de Poliție
  • Potrivit legii, polițiștii asigură măsuri de ordine publică în localurile unde se află persoane izolate sau carantinate

Polițiștii nu te mai anunță că trebuie să stai în carantină sau în izolare. Te verifică și îți dau amenzi, doar dacă ai încălcat regulile. „Legea carantinării” a stârnit dispute între sindicaliștii din Poliție și șefii unor Inspectorate Județene, care i-ar fi trimis pe agenți să intre în contact cu bolnavii sau suspecții de COVID-19. Luiza știe cum a fost lămurită situația.

Luiza, dacă nu polițiștii trebuie să-mi aducă la cunoștință aceste lucruri, cui revine această sarcină?

Luiza Paraschiv, corespondent Aleph News: „Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au venit cu lămuriri: angajații Direcțiilor de Sănătate Publică sunt cei care trebuie să-ți aducă documentele prin care îți sunt impuse măsuri restrictive în cazul în care ai fost depistat cu COVID-19. Gabriel Gîrniță, liderul Sindicatului Democratic al Polițiștilor, spune că în unele județe ale țării, reprezentanții DSP trimit documentele către Inspectoratele de Poliție invocând lipsa personalului. Mii d e polițiști din toată țara, spune Gabriel Gîrniță, au fost expuși riscului de a se infecta cu SARS-COV2, după ce au fost trimiși de șefii lor să facă misiuni de curierat, fără ca măcar să le fie asigurate echipamente de protecție corespunzătoare. Totuși, agenții ar fi dispuși să-și riște sănătatea făcând comisioane pentru angajații Direcțiilor de Sănătate Publică, dacă ar primi și ei bani în plus”

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT


Dar ce spune legea?


Luiza Paraschiv, corespondent Aleph News: „Potrivit legii, polițiștii asigură măsuri de ordine publică în localurile unde se află persoane izolate sau carantinate, în cazul în care nu sunt suficienți polițiști locali. Așadar, este ilegal ca polițiștii să meargă la fiecare bolnav sau suspect de COVID-19 și să-i ducă acele decizii emise de Direcția de Sănătate Publică.
Iar aceste documente în original, trebuie să ajungă la tine pentru că, potrivit aceleiași legi, tu ai dreptul să contești în instanță deciziile DSP”