• Parchetul General din München a dispus măsuri de supraveghere şi de monitorizare a telecomunicaţiilor lui Cătălin Cherecheş timp de 24 de ore
  • Parchetul General din München va prezenta decizia privind extrădarea lui Cherecheş la Tribunalul Regional Superior din München
  • Procuratura Generală din München: Extrădarea în România depinde în mare măsură de faptul dacă Cherecheş este de acord cu aşa-numita „extrădare simplificată”
  • Cherecheş este adus astăzi în faţa judecătorului de instrucţie de la Tribunalul din Augsburg. Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă evaluată”

UPDATE- Fostul primar din Baia Mare a fost dus şi încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen

Cătălin Cherecheş a fost prezentat, miercuri, judecătorului, care a decis încarcerarea sa imediată.

Imediat după decizie, fostul primar din Baia Mare a fost dus şi încarcerat în penitenciarul din Augsburg-Gablingen.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Autorităţile judiciare din Germania au oferit astăzi, la cererea Mediafax şi Aleph News, detalii în exclusivitate despre prinderea lui Cătălin Cherecheş pe teritoriul Germaniei şi despre cum se va desfăşura procedura de extrădare a acestuia în România.

Recomandări

NAVALNÎI, OPOZANT PÂNĂ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA
CÂT ÎȚI AJUTĂ MEDITAȚIILE COPILUL?
GIORGIA MELONI SUFERĂ PRIMA ÎNFRÂNGERE
BYD LANSEAZĂ U9
SCADE NUMĂRUL DE CAZURI COVID DIN ROMÂNIA
BIDEN VREA AJUTOR PENTRU UCRAINA ȘI ISRAEL

În urma solicitărilor transmise, iată răspunsul Procuraturii Generale din München, la solicitarea oficială a Mediafax şi Aleph News:

„Stimată doamnă Matei,

Persoana căutată a fost arestată de către forţele de poliţie din Augsburg în data de 28 noiembrie 2023, în jurul orei 18:30, la cererea Procuraturii Generale din München.

Procuratura Generală din München a luat cunoştinţă la 27 noiembrie 2023 de faptul că persoana căutată s-ar afla în zona metropolitană a oraşului München.

Prin urmare, Parchetul General din München a dispus măsuri de supraveghere şi de monitorizare a telecomunicaţiilor, în urma cărora, la 28 noiembrie 2023, a fost stabilită locaţia persoanei şi a fost posibilă o arestare.

Arestarea se bazează pe un mandat european de arestare emis de Tribunalul Regional Cluj la 24 noiembrie 2023.

Persoana urmărită va fi adusă astăzi în faţa judecătorului de instrucţie competent de la Tribunalul din Augsburg.

Ulterior, Parchetul General din München va prezenta decizia privind extrădarea persoanei urmărite la Tribunalul Regional Superior competent din München.

Durata procedurii de extrădare nu poate fi încă evaluatăAceasta depinde, de asemenea, în mare măsură de faptul dacă persoana este de acord cu aşa-numita extrădare simplificată.

Cu deosebită consideraţie, Florian Weinzierl, Procuror general, Purtător de cuvânt adjunct, Procuratura Generală din München”.

Autorităţile române au comunicat că Cătălin Cherecheş ar fi încercat să fugă şi din Germania. Aceasta ar fi mers cu o mătuşă prin Germania, într-o maşină care ar fi rulat cu 200km/oră. Cherecheş ar fi ajuns ieri după amiază la gara din Augsburg (land Bavaria) şi ar fi încercat să scape de maşină şi eventual să ia un taxi.

În acel moment, Cherecheş ar fi fost prins de autorităţile germane.

Automobilul cu care gonea Cherecheş prin Germania ar fi fost un Mercedes Benz C Klasse AMG şi ar fi fost condus chiar de mătuşa acestuia.

Când a fost prins de autorităţile germane, Cătălin Cherecheş ar fi opus rezistenţă şi ar fi fost rănit uşor la bărbie, aşa cum arată şi fotografia din momentul capturării sale.

Cătălin Cherecheş avea asupra lui următoarele sume de bani: 3265 de euro, aprox. 150€ în forinţi şi aprox. 320 de euro echivalent în lei.

Printre documentele aflate în posesia lui au fost găsite cartea de identitate de România, o legitimaţie emisă în 2020 de Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (MAI), fosta legitimaţie de deputat, o carte de identitate de Italia, emisă în septembrie 2022, cu dată de expirare 7 iulie 2033.

Cartea de identitate de Italia arată că Cătălin Cherecheş avea deja rezidenţa statului italian, cu adresa Via Madonna del Loreto, 7, 81039 Villa Literno CE, Italia.

De asemenea, datele arată că Cherecheş se afla în posesia unui document emis de Spitalul Universitar Augsburg dar şi a unui telefon mobil care ar fi fost monitorizat de către Procuratura Generală din München.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost condamnat vineri, de judecătorii Curţii de Apel Cluj, la 5 ani de închisoare cu executare, într-un dosar de corupţie al DNA. Cu doar câteva ore de pronunţarea sentinţei definitive, datele publice arată că acesta a fugit din ţară, sustrăgându-se de la executarea pedepsei.