• Facebook, acuzat că spionează utilizatorii Instagram prin cameră
  • Utilizatorii de social media, privați de intimitate
  • Datele utilizatorilor sunt stocate în permanență

Facebook.Inc este încă o dată trimisă în judecată pentru presupusa spionare a utilizatorilor Instagram, de data aceasta prin accesarea neautorizată a camerelor de la telefon.

Procesul a început din rapoartele mass-media din iulie, potrivit cărora Facebook ar fi accesat camerele iPhone-urilor, deși acestea nu erau folosite în mod activ de către utilizatori.

Facebook a negat rapoartele, dând vina pe erorile de sistem pe care încearcă să le repare. Aceste erori au la bază trimiterea unor notificări false despre accesarea camerelor de iPhone.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

În plângerea depusă joi la Curtea Federală din San Francisco, utilizatoarea de Instragam Brittany Conditi din New Jersey a acuzat aplicația de accesare intenționată a camerei sale, în scopul ,,colectării de date valoroase”, la care altfel nu ar fi avut acces. ,,Prin obținerea de date personale extrem de intime ale utilizatorilor, Facebook și Instagram pot colecta informații din interior și cerceta piața”, a continuat Brittany. Facebook a evitat să comenteze.

Într-un proces deschis luna trecută, Facebook a fost acuzat de utilizarea tehnologiei de recunoaștere facială pentru a recolta, în mod ilegal, datele biometrice a peste 100 milioane utilizatori Instagram. Facebook a negat, încă o dată, acuzația, menționând că Instagram nu folosește tehnologia de recunoaștere facială.