• Familia Fridei Kahlo a îndemnat marca Puma să retragă de pe piață o colecție de îmbrăcăminte sportivă inspirată de artista mexicană.
  • Echipa de avocați care o reprezintă pe Mara Romeo, strănepoata Fridei, a acordat firmei germane șapte zile pentru a se „retrage definitiv din promovarea” hainelor.
  • Colaborarea dintre Puma și Frida Kahlo Corporation face parte din inițiativa She Moves Us, prin care firma germană urmărește „ca toate femeile să găsească puterea în ele însele” .

Avocații strănepoatei pictoriței Frida Kahlo amenință că vor da în judecată brandul german de îmbrăcăminte sportivă dacă producția nu va fi oprită, informează El Pais.

Familia Fridei Kahlo a îndemnat marca Puma să retragă de pe piață o colecție de îmbrăcăminte sportivă inspirată de artista mexicană. Într-o scrisoare trimisă, vineri, echipa de avocați care o reprezintă pe Mara Romeo, strănepoata Fridei, a acordat firmei germane șapte zile pentru a se „retrage definitiv din promovarea” hainelor. Avocații au amenințat că vor da în judecată Puma în instanțele spaniole dacă nu se va pune capăt campaniei.

„Suntem obligați să vă cerem să vă abțineți de la a participa, direct sau indirect, la orice inițiativă comercială care implică utilizarea numelui sau a imaginii pictoriței Frida Kahlo”, se arată în scrisoarea semnată de Alfonso Duran, care reprezintă familia artistei. Se referă la o colecție de pantofi de tenis, hanorace, tricouri, tricouri, jambiere și accesorii pe care Puma a lansat-o în colaborare cu Frida Kahlo Corporation, compania panameză creată în 2004 pentru a exploata mărcile comerciale asociate cu numele Frida Kahlo.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Colaborarea dintre Puma și Frida Kahlo Corporation face parte din inițiativa She Moves Us

În scrisoarea trimisă, vineri, echipa care o reprezintă pe Mara Romeo îi anunță pe cei de la Puma că au intentat cel puțin două procese, unul în Panama și unul în Spania, împotriva Frida Kahlo Corporation. În primul caz, familia solicită măsuri de încetare a executării silite și numirea unei „administrații judiciare” care să „apere interesele societății”. În cea de-a doua, care a fost deja admisă pentru proces la Barcelona, avocații cer „nulitatea oricărui acord de asociere sau de coproducție” cu Frida Kahlo Corporation „în legătură cu utilizarea abuzivă a imaginii și a numelui” pictoriței.

Colaborarea dintre Puma și Frida Kahlo Corporation face parte din inițiativa She Moves Us, prin care firma germană urmărește „ca toate femeile să găsească puterea în ele însele”. „Frida Kahlo este un exemplu mexican de emancipare feminină”, se arată pe site-ul Puma, care mai explică faptul că „ această colecție caută să ridice stilul prin modele inspirate de operele de artă, frazele și cultura” pictoriței. Sunt haine negre, verde măsliniu sau verde deschis, cu flori brodate.

În 2018, familia a intentat o acțiune similară împotriva Mattel pentru a opri comercializarea unei păpuși Barbie inspirate de Frida Kahlo, o siluetă zveltă, cu împletituri, îmbrăcată cu o cămașă neagră, fustă albastră și șal roșu. Instanța a impus interdicții, iar vânzările au fost oprite în Mexic, deși păpușa, o ediție limitată, s-a vândut în restul lumii. Un judecător mexican a ridicat în cele din urmă măsurile împotriva Frida Kahlo Corporation, deoarece instanța s-a declarat „incompetentă” să rezolve cazul, potrivit hotărârii din decembrie 2021.