• Rudele unui bărbat care a murit după ce s-a infectat cu COVID dau în judecată stațiunea Ischgl.
  • Familia cere despăgubiri de 100.000 de euro, din partea autorităților austriece.
  • În primăvara acestui an, stațiunea de schi a fost un adevărat focar de infecție.

Procesul în care rudele unui fost jurnalist, infectat cu COVID, cer despăgubiri statului austriac începe astăzi. Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a făcut o formă severă a bolii și a murit.

Reclamanții argumentează deschiderea acestui proces civil prin faptul că victima s-a infectat în luna martie, în stațiunea de schi. Soția și fiul pacientului decedat spun că oficialii austrieci sunt de vină pentru asta, pentru că nu au impus restricții la timp. Iar pentru asta cer despăgubiri de 100.000 euro.

Acolo a fost un adevărat focar de infecție, însă autoritățile au primit în continuare turiști. Reclamanții sunt susținuți de Asociația pentru Protecția Consumatorului, care critică îi critică în special pe cancelarul autriac și pe ministrul sănătății de la acea vreme.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Parchetul din Insbruck i-a anchetat pe primarul din Ischgl și patru funcționari din Tirol pentru punere în pericol și neglijență în limitarea răspândirii infecției. Însă, dacă vor fi sau puși sub acuzare, va decide Ministerul Justiției. Până când se va lua o decizie în cazul procesului penal, este posibil ca procedura civilă să fie suspendată.

Șeful Asociației pentru Protecția Consumatorului spune că are mai multe acțiuni colective și se așteaptă la aproximativ 3.000 de plângeri împotriva statului austriac. Asta pentru că știm că stațiuinile de schii din Austria au rămas deschise în plin val trei al pandemiei. Iar până acum s-a dovedit că peste 10.000 de turiști s-au infectat în vacanță, la Ischgl.