• FBI îl acuză pe Prigojin de fraudă și conspirație împotriva SUA, după ce magnatul rus a sponsorizat Internet Research Agency (IRA).
  • Prigojin a spus că FBI încearcă să-l transforme într-un „țap ispășitor” responsabil pentru actuala criză politică din SUA.

FBI l-a pus pe lista infractorilor pe magnatul rus Evgheni Prigojin cunoscut drept „bucătarul lui Putin” și oferă o recompensă de 250.000 de dolari pentru orice informație care ar duce la arestarea lui, transmite Moscow Times.

FBI îl acuză pe Prigojin de fraudă și conspirație împotriva SUA, după ce magnatul rus a sponsorizat Internet Research Agency (IRA), așa-numita „fermă de troli” din Sankt Petersburg despre care se presupune că ar fi fost implicată în influențarea rezultatului în alegerilor prezidențiale americane din 2016.

„El ar fi supravegheat și aprobat întreagul proces de interferență cu sistemul politic și electoral din SUA, care a inclus achiziționarea de spațiu de stocare pe serverele americane, crearea a sute de conturi false și folosirea de identități furate de la persoane reale din Statele Unite”, se arată în comunicatul FBI.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII

Prigojin a spus că FBI încearcă să-l transforme într-un „țap ispășitor” responsabil pentru actuala criză politică din SUA. Totodată, el spune că acțiunea FBI este o „vânătoare de vrăjitoare” 

„Societatea americană se confruntă cu povara unui număr copleșitor de probleme: oligarhii și politicienii jefuiesc bugetul acestei țări. Prin urmare, e nevoie de o poveste de groază care să acopere această prăpastie uriașă care s-a căscată între statul paralel și popor”, a scris Prigojin pe canalul său de Telegram.