• O femeie a fost condamnată la 9 ani și 6 luni de închisoare după ce, anul trecut, a lovit intenționat un polițist aflat pe motocicletă. Decizia nu este definitivă.
  • Agentul a fost proiectat într-un taxi care circula din sens opus.
  • Femeia ar fi vrut astfel să fugă după ce a fost atenționată să oprească, din cauza unei defecțiuni la sistemul de semnalizare.

Tribunalul Buzău a condamnat-o pe femeie la nouă ani de închisoare și plata a 200.000 de lei pentru polițistul rănit, fiind găsită vinovată de ultraj calificat.

„Tribunalul Buzău a făcut dreptate pentru colegul nostru din cadrul Biroului Rutier Buzău, care anul trecut a fost lovit intenționat cu mașina de o femeie din Buzău. Dupa ce acesta, aflat pe motocicletă, a efectuat semnalul regulamentar de oprire, observând defecţiuni la sistemul de semnalizare, femeia de 32 ani a încercat să scape, lovindu-i motocicleta, care a fost proiectată într-un taxi care circula din sens opus”, anunță Sindicatul Europol.

Femeia mai trebuie să plătească peste 83.800 de lei ca daune materiale către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, care s-a constituit parte civilă în caz.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

După ce a fugit de la fața locului, femeia a fost prinsă de către colegii polițistului într-o benzinărie.

„Aceasta a fost reținută și a fost acuzată de săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. Motivul invocat de femeia care a lovit pe colegul nostru a fost de-a dreptul halucinant, aceasta declarând la acel moment că se grăbea să ajungă la București. Acesta trebuie să fie un semnal de alarmă pentru curajoșii care încearcă să lovească sau să omoare un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Numai anul trecut, peste 200 de polițiști au fost ultragiați de persoane certate cu legea sau de cei care au doar drepturi, nu și obligații”, mai arată sindicatul.

Momentul accidentului: