O femeie, fană a ciclismului, riscă să fie condamnată la un an de închisoare, după ce a provocat unul dintre cele mai grave accidente din istoria Turului Franţei, relatează Daily Mail.

Procurorii din Bretania, regiune din nordul Franţei, au pornit o anchetă penală, după ce suspecta, care nu a fost identificată şi a fugit de poliţie, a fost filmată în timp ce a provocat accidentul de sâmbătă.

Ea zâmbea în timp ce ţinea un panou de carton în faţa peletonului care circula de la Brest la Landeneau, în prima etapă a cursei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Femeia, despre care se spune că este din Germania, se uita direct în camerele de filmat ale motocicletelor, cu spatele la ciclişti, iar unul dintre ei, neamţul Tony Martin, s-a lovit de ea.

Imaginile surprinse cu fana care a provocat accidentul din Turul Franţei. Sursă captură: Daily Mail

Martin a căzut, provocând un efect de domino îngrozitor, care s-a încheiat cu o mulţime de ciclişti care au căzut.

„Am avut totul sub control până la prăbuşire. I-am adus pe băieţi în faţă prin partea dreaptă a drumului, dar am intrat în semnul unui spectator. Totul s-a întâmplat foarte repede. Brusc, aproape întreaga echipă a fost la sol. Mulţi spectatori se comportă respectuos, dar din păcate nu şi acesta. Din fericire, Primoz a trecut bine peste asta. Sper că daunele fizice aduse mie şi celorlalţi băieţi sunt uşor de gestionat”, a declarat Martin.

Au existat numeroase accidentări grave, inclusiv cea a lui Jasha Sutterlin, un alt ciclist german, care a fost nevoit să se retragă din concurs.

Ciclistul britanic, de patru ori campion al Turului Franţei, Chris Froome a fost, de asemenea, accidentat în timpul cursei. Testele ulterioare au arătat că a evitat orice fractură, dar Froome a spus că are mai „multe umflături şi vânătăi”.

Între timp, procurorii au confirmat că au deschis o anchetă penală pentru „încălcarea deliberată a măsurilor de siguranţă şi provocarea unor răni care ar putea împedică pe cineva să lucreze până la trei luni”.

Această infracţiune se pedepseşte în Franţa cu până la un an de închisoare şi o amendă de aproximativ 13.000 de euro.

Pierre-Yves Thouault, directorul adjunct al cursei din Turul Franţei, a declarat că organizatorii au depus o plângere împotriva femeii.