O fetiţă de culoare din Statele Unite, în vârstă de 9 ani, a fost încătuşată şi stropită cu spray lacrimogen de către poliţişti. Noile imagini publicate de poliţie dezvăluie faptul că fetiţa i-a rugat pe poliţişti să o elibereze, relatează The Guardian.

Ofiţerii de poliţie din clipul apărut iniţial pe 29 ianuarie, care au stropit-o pe fetiţă, au fost suspendaţi din funcție. Primarul oraşului Rochester a declarat că au fost publicate alte 90 de minute de filmare.

În clip, fata poate fi auzită plângând şi spunând că vrea la tatăl ei, dar şi că o ard ochii. În tot acest timp, un poliţist îi spune că o ambulanţă este pe drum, dar va întârzia din cauza drumurilor înzăpezite.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE

„Te rog, nu-mi face asta”, spune fetiţa la un moment dat. „Ţi-ai făcut-o singură, dragă”, a fost răspunsul poliţistului.

Fetiţa a întrebat în repetate rînduri când va ajunge ambulanţa pentru a scăpa de spray-ul care i-a intrat în ochi. În acelaşi timp, ea îi implora pe poliţişti să îi scoată cătuşele.

„Dacă îţi vei lipi capul de geam, vei simţi aerul rece”, i-a spus, la un moment dat, un poliţist.

„Arde prea rău”, spune fetiţa.

„Aşa trebuie. Se numeşte spray lacrimogen”, îi răspunde, din nou, poliţistul.

Mama fetei, Elba Pope, a spus că a chemat poliţia în timpul unor certuri cu soţul ei, dar le-a cerut poliţiştilor să sune la serviciile de sănătate mintală atunci când şi-a dat seama că fiica ei se îndreaptă spre o criză.

Andrew Cuomo, guvernatorul statului New York, a declarat că noile clipuri sunt „chiar mai şocante şi deranjante” decât cel iniţial.

„New Yorkezii din fiecare colţ al statului sunt îngroziţi de aceste acţiuni şi, ca tată a trei fiice, sunt furios”, a spus Coumo într-un comunicat.