• Poliția susține că agresorul fusese adus într-o „situaţie sub control” în urma negocierilor purtate timp de mai multe ore, însă la ora 16.55 „s-a produs un declic”
  • Una dintre victime a încercat să îl atace pe agresor, moment în care acesta și-a schimbat comportamentul.
  • Din apartament s-au auzit ţipete, ceea ce a declanşat şi intervenţia în forţă a trupelor de intervenţie.
  • Echipa IGPR verifică modul de intervenție a polițiștilor.
  • Soția agresorului din Onești a fost arestată.

UPDATE, ora 17:00 – Judecătoria Onești a decis arestarea preventivă a soției agresorului, pentru complicitate la luare de ostatici.

Soția agresorului din Onești a fost reținută, după ce anchetatorii au concluzionat că ea se afla la etajul 4 al blocului în care s-a comis dubla crimă, adică cu un etaj mai sus față de apartamentul din contextul dat. Oamenii legii au găsit în geanta ei mai multe coliere din plastic.

IPJ Bacău a oferit noi detalii despre tragedia de la Onești, unde doi muncitori  au fost sechestrați şi ucişi într-o locuință de fostul proprietar al apartamentului. Răpitorul, în vârstă de 68 de ani, a fost cel care a sunat la 112, ameninţând că îi va ucide pe cei doi muncitori dacă nu primește suma de 300.000 de euro.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Filmul evenimentelor în tragedia de la Onești, prezentată de IPJ Bacău:

Primul apel la 112 a fost primit la ora 11.47 de la un bărbat care anunța că are o problemă din cauza unui litigiu, amenințând că va folosi un cuțit.

Primul echipaj a ajuns la ora 11.52. La ora 11.55 s-a dispus constituirea unei grupe operative cu 17 polițiști, între care un negociator și o echipă de intervenție. S-a deplasat la fața locului și adjunctul șefului Poliției Onești și a informat procurorul.

Adjunctul Poliției Onești a inițiat primele discuții cu bărbatul pentru că îl cunoștea, căutând soluții până la sosirea negociatorilor. Ulterior, a ajuns și șeful Poliției Onești.

Negociatorul a ajuns la ora 13.53 și a preluat negocierile cu bărbatul

Negociatorul a fost chemat de urgență, acesta fiind liber. Celălalt era în concediu medical. La nivelul IPJ Bacău sunt 2 ofițeri specializați (negociatori). La 14.01 a fost cerut sprijinul ISU, a venit acolo o autoscară. La 14.38 agresorul a reapelat 112 și a anunțat că are în casă două persoane legate. A cerut să i se restituie actul apartamentului sau 300.000 de euro

A spus că dacă aude vreo mișcare pe casa scării va trece la executarea celor două persoane. Agresorul a sunat apoi din nou la 112.

Chestor Alexandru Scurtu, directorul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS):

Accentul se pune pe negociere și asalt. Rezultatul negocierii depinde de multe variabile și nu poate fi cuantificat în timp, nu poți spune că o negociere este lungă sau scurtă.

Prima echipă a ajuns la fața locului la ora 13.53. Conducerea IPJ Bacău a decis că este oportună deplasarea unei echipe SAS. Deși era în timpul liber, negociatorul s-a prezentat într-un timp foarte scurt. La 14.02 negociatorul a inițiat primul contact cu agresorul