• 5 persoane au murit ieri în incendiul izbucnit la institutul Matei Balș.
  • Zeci de oameni s-au strâns aseară în fața spitalului pentru a protesta.
  • Protestatarii au cerut demisia lui Klaus Iohannis și a lui Raed Arafat.
  • Echipa institutului Matei Balș a transmis aseară condoleanțe familiilor victimelor.
  • Conform comunicatului, toate autorizațiile și avizele sunt la zi.

Au trecut mai bine de 24 de ore de la tragedia de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. În urma incendiului, după cum știi, au murit 5 persoane, iar de aseară până acum, tragedia a provocat valuri. Valuri care, sperăm noi, vor schimba ceva în România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai repete.

Reacția echipei spitalului?


Alice Stroescu, corespondent Aleph News: „Aseară ar fi trebuit să aibe loc o conferință de presă. Nu s-a întâmplat. În schimb am primit un comunicat de la echipa institutului Matei Balș. Ei transmit condoleanțe familiilor celor 5 victime, dintr-un total de 101 pacienți îngrijiți de 20 de cadre medicale
pe timpul nopții, inclusiv medicul de gardă. În ceea ce privește problema încălzirii spitalului însă, din comunicat nu aflăm dacă erau sau nu probleme. Mai e interesant de spus faptul că din comunicat aflăm că toate autorizațiile și avizele sunt la zi. În același timp, Raed Arafat a spus aseară opusul. Pavilionul care a ars avea aviz dar NU avea autorizație ISU.
Diferența dintre cele două este că avizul se dă pe proiect iar autorizația pe realizarea lui. Îți amintesc de asemenea că pavilionul care a ars este cel mai vechi corp din ansamblu, are aproape 130 de ani.”

Rudele pacienților nu au fost anunțate și că au fost făcute acele linii telefonice. De ce s-a luat această decizie

Știm că Vlad Voiculescu a spus aseară că datele aparținătorilor pacienților erau trecute pe niște foi care se aflau într-o clădire sigilată de polițiști. Și pentru că nu aveau acces la ele, nu știau pe cină să contacteze. Nu există o procedură în asemenea situații. Așa că au făcut această linie telefonică la aproape 4 ore distanță de la ora incendiului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT