• Se vehiculează că fiul lui El Chapo ar fi fost trădat de un aliat apropiat al familiei, iar mâna dreaptă a acestuia ar fi dezvăluit o locație secretă unor oficiali ai armatei.
  • Zambada, un lord mexican al drogurilor, pare să fi renunțat la fiul aliatului său apropiat într-o înregistrare recentă publicată cu câteva zile înainte de arestarea lui Guzman.
  • Membrii cartelului Sinaloa ar fi trimis fișierele audio, în care Zambada ar fi dezvăluit unde se află fiul lui El Chapo.

Se vehiculează că fiul lui El Chapo ar fi fost trădat de un aliat apropiat al familiei, iar mâna dreaptă a acestuia ar fi dezvăluit o locație secretă unor oficiali ai armatei. Clipuri audio culese dintr-o presupusă transmisie radio ar fi dat asasinilor locația lui Ovidio Guzman, lăsând să se înțeleagă că Mayo Zambada ar fi divulgat locația acestuia.

Zambada, un lord mexican al drogurilor care are legături strânse cu El Chapo, pare să fi renunțat la fiul aliatului său apropiat într-o înregistrare recentă publicată cu câteva zile înainte de arestarea lui Guzman pe 5 ianuarie pentru acuzații legate de droguri. Membrii cartelului Sinaloa ar fi trimis fișierele audio, în care Zambada ar fi dezvăluit unde se află fiul lui El Chapo.

O voce din transcriere poate fi auzită spunând: Toată lumea trebuie să se grăbească naibii. Să se grăbească naibii. Am nevoie ca toată lumea să vină să mă ajute aici. Am nevoie de fiecare nenorocit de grup. Veniți spre noi. Intrați prin Tamarindo, ieșiți prin La Campana, spre Jesus Maria.”

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Dacă este de fapt presupusul lider al cartelului Sinaloa care apare în înregistrări este subiect de dezbatere, dar mai mulți utilizatori de pe rețelele de socializare au confirmat că este vorba despre El Nini. Cunoscut și sub numele de Néstor Isidro García, s-ar părea că Zambada a furnizat informații despre locul unde se află Guzman Cartelului Sinaloa.

Se spune că Nini ar fi participat în trecut la încercările de eliberare a lui Ovidio, deși arestarea fiului lui El Chapo a provocat un val masiv de infracțiuni în urma căruia au fost uciși zeci de membri ai cartelului și soldați. O altă înregistrare audio referitoare la incident avea o voce care vorbea despre o coincidență” cu apariția unui elicopter în locația ascunsă a lui Ovidio, a relatat BorderlandBeat.

În clip se auzea o voce care spunea: Nimeni nu cunoștea locația Los Chapitos – doar oamenii lui Sombrero (oamenii lui Mayo) știau. Ce coincidență că elicopterul a apărut trăgând focuri de armă, atacându-i pe toți”.

Până în prezent, se pare că zece soldați și 19 membri ai bandei au murit în timpul revoltelor în care au fost capturate și distruse vehicule ale cartelului, iar avionul care urma să îl transporte pe Ovidio în Statele Unite a fost avariat.