• Avocatul Florentin Țuca face noi dezvăluiri despre calvarul colegului său Robert Roșu.
  • Florentin Țuca: „Nu vii să salți un avocat fără să îi aduci măcar indicii despre acuzațiile care i se aduc”

Invitat la Marius Tucă Show, avocatul Florentin Țuca ne-a povestit despre cazul Robert Roșu condamnat în dosarul “Ferma Băneasa” pe motiv că și-a exercitat profesia.

„Nu aș fi crezut dacă cineva mi-ar fi spus că un camarad al meu ar fi fost condamnat… Am fost audiat ca martor în dosarul lui. Procurorul a spus: Domnule avocat deocamdată sunteți martor, deocamdată sunteți liber”, spune avocatul Țuca.

De unde a început totul

„Îmi aduc aminte cu mare precizie dimineața zilei de 9 decembrie când am fost trezit din somn de apelul administratorului firmei care ne-a chemat la sediul firmei unde avea loc o percheziție DNA. Revendicările începuseră cu ceva vreme înainte ca Robert să fie implicat în acest dosar.”, povestește Țuca.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Marius Tucă: „Robert Roșu nu a fost singurul avocat implicat, au fost circa 40 de avocat implicați. Celebrul port de due diligence la care au lucrat mulți avocați. În instanțî nu a fost singur Robert. A fost ajutat de colegi avocați colaboratori. Este adevărat, el a fost avocat coordonator al departamentului de litigii si a avut un rol important in derularea procedurilor administrative dar nu a fost singurul.”

Care era acuzația care i se aducea lui Robert Roșu

Florentin Țuca: „Un avocat care este suspectat în mod normal ar trebui să fie chemat civilizat la organul de anchetă să dea o declarație cu privire la un caz. Este suspectat, aceasta este procedura firească. Nu vii să salți un avocat fără să îi aduci măcar indicii despre acuzațiile care i se aduc. Pe 9 decembrie 2015 a fost reținut de ofițerii care îl însoțeau și vestea i-a fost livrată când se pregatea să mearga la baie. Acum cinci ani. El a fost luat la Brașov seara pe la ora 8:00, interogat până spre dimineață și trimis în celulă alături de un infractor de drept comun.”

Florentin Țuca: „Robert a fost acuzat de mai multe infracțiuni, toate economice, aderare sau constituire de grup infractional organizat, trafic de influență, complicitate la abuz în serviciu, spălare de bani, cred că astea erau. Este cel mai de neimaginat abuz care a fost comis în cadrul anchetei penale în acest dosar. Să inviți judecători la ani după hotarari să se dezică de respectivele hotărâri este de imaginat.”