- Apple și Google au a exclus cunoscutul joc Fortnite din magazinele online.
- Totul a început când Epic Games a încercat să pună în funcțiune propriul sistem de plăți în cadrul aplicației.
- Apple și Google iau comision de 30% pentru orice plată făcută prin sistemul lor.
Războiul a început după ce Apple și Google au decis să elimine din magazinele online, Fortnite, popularul joc video realizat de Epic Games, scrie cnet.com. Ca rezultat, producătorul i-a dat în judecată, acuzând Apple și Google de comportament anticoncurențial, potrivit CNBC.
Advertisment
Conflictul a explodat când Epic Games a încercat să pună în funcțiune propriul sistem de plăți în cadrul aplicației, lucru ce nu i-a convenit nici lui Apple și nici lui Google, care vor ca orice plată din interiorul aplicației să fie făcută prin propriul lor sistem pentru a lua un comision de 30%.
“Astăzi, Epic Games a luat măsura nefericită de a încălca regulile App Store, care sunt aplicate în mod egal tuturor dezvoltatorilor şi care au rolul să menţină magazinul sigur pentru utilizatorii noştri. În consecinţă, aplicaţia Fortnite a fost eliminată din magazinul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple, într-un comunicat.
Recomandări
„Fortnite rămâne disponibil pe Android, însă nu și pe Google Play din motiv că ne încalcă politicile”, a spus un purtător de cuvânt al Google.
Sistemele de operare iOS și Android alimentează aproape toate dispozitivele mobile din lume.
- Moartea Papei Francisc aduce provocări Bisericii Catolice. Pe ce teme se concentrează dezbaterile pentru alegerea unui nou Pontif
- La Comic Con, creativitatea ia formă prin personaje emblematice. Irina Bujoaică, cosplayer: „Prima reacție a oamenilor e să ceară poză”
- La vizita în România, Papa Francisc a subliniat legătura greco-catolicilor cu Roma. Anton Rus, profesor la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, UBB: „Papalitatea e o instituție divină pentru care cei șapte episcopi români și-au dat viața”
- Iranul și SUA reiau discuțiile în Oman pentru a reduce decalajele privind acordul nuclear. Țările se pregătesc pentru a treia rundă de negocieri
- Papalitatea reprezintă un simbol al dialogului interconfesional pentru România. Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române: „Biserica catolică este un reper extrem de important”