• Apple și Google au a exclus cunoscutul joc Fortnite din magazinele online.
  • Totul a început când Epic Games a încercat să pună în funcțiune propriul sistem de plăți în cadrul aplicației.
  • Apple și Google iau comision de 30% pentru orice plată făcută prin sistemul lor.

Războiul a început după ce Apple și Google au decis să elimine din magazinele online, Fortnite, popularul joc video realizat de Epic Games, scrie cnet.com. Ca rezultat, producătorul i-a dat în judecată, acuzând Apple și Google de comportament anticoncurențial, potrivit CNBC. 

Conflictul a explodat când Epic Games a încercat să pună în funcțiune propriul sistem de plăți în cadrul aplicației, lucru ce nu i-a convenit nici lui Apple și nici lui Google, care vor ca orice plată din interiorul aplicației să fie făcută prin propriul lor sistem pentru a lua un comision de 30%.

“Astăzi, Epic Games a luat măsura nefericită de a încălca regulile App Store, care sunt aplicate în mod egal tuturor dezvoltatorilor şi care au rolul să menţină magazinul sigur pentru utilizatorii noştri. În consecinţă, aplicaţia Fortnite a fost eliminată din magazinul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple, într-un comunicat.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

„Fortnite rămâne disponibil pe Android, însă nu și pe Google Play din motiv că ne încalcă politicile”, a spus un purtător de cuvânt al Google.

Sistemele de operare iOS și Android alimentează aproape toate dispozitivele mobile din lume.