Fortnite dă în judecată Apple și Google după ce aplicația a fost scoasă din magazinele online

Sursa foto: Profimedia
  • Apple și Google au a exclus cunoscutul joc Fortnite din magazinele online.
  • Totul a început când Epic Games a încercat să pună în funcțiune propriul sistem de plăți în cadrul aplicației.
  • Apple și Google iau comision de 30% pentru orice plată făcută prin sistemul lor.

Războiul a început după ce Apple și Google au decis să elimine din magazinele online, Fortnite, popularul joc video realizat de Epic Games, scrie cnet.com. Ca rezultat, producătorul i-a dat în judecată, acuzând Apple și Google de comportament anticoncurențial, potrivit CNBC. 

Conflictul a explodat când Epic Games a încercat să pună în funcțiune propriul sistem de plăți în cadrul aplicației, lucru ce nu i-a convenit nici lui Apple și nici lui Google, care vor ca orice plată din interiorul aplicației să fie făcută prin propriul lor sistem pentru a lua un comision de 30%.

“Astăzi, Epic Games a luat măsura nefericită de a încălca regulile App Store, care sunt aplicate în mod egal tuturor dezvoltatorilor şi care au rolul să menţină magazinul sigur pentru utilizatorii noştri. În consecinţă, aplicaţia Fortnite a fost eliminată din magazinul nostru”, a declarat un purtător de cuvânt al Apple, într-un comunicat.

„Fortnite rămâne disponibil pe Android, însă nu și pe Google Play din motiv că ne încalcă politicile”, a spus un purtător de cuvânt al Google.

Sistemele de operare iOS și Android alimentează aproape toate dispozitivele mobile din lume.