• Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-a şantajat pe fostul episcop de Huşi este inculpat în dosarul de agresiune sexuală 
  • Jitaru a fost dus din nou la audieri vineri dimineaţă, unde i s-a adus la cunoştinţă noua calitate în dosar 
  • Sebastian Jitaru şi Corneliu Onilă urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă 
  • Fostul episcop al Hușilor Cornel Onilă a fost reținut, joi, pentru 24 de ore

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă este cercetat pentru mai multe infracţiuni, anunţă procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

„Corneliu Onilă (…) este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată (…) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei şi o infracţiune de viol în formă continuată.”, au anunţat anchetatorii.

Cel de-al doilea inculpat în dosar este Corneliu Sebastian Jitaru, fost arhimandrit.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Acesta este cercetat pentru ” trei infracţiuni distincte de viol în formă continuată (…) în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, şantaj în formă continuată (…) şi agresiune sexuală (…) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei”, potrivit sursei citate.

Cei doi sunt acum în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Într-un comunicat de presă, Episcopia Huşilor a anunţat că ” a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele.” 

Potrivit aceleiaşi surse, după o decizie definitivă în acest dosar,” forurile prevăzute de Statutul şi Regulamentele bisericeşti sunt abilitate să ia măsurile care se impun.”  „Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate.

Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză.”, se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.