Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, prinsă de polițiști în Italia. În aceeași zonă a fost capturat și Ioan Bene

Sursa foto: Hepta
  • Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, a fost arestată în Italia și va fi adusă în țară în perioadă următoare, potrivit poliției.
  • În aceeași zonă a fost capturat și Ioan Bene, urmărit internațional pentru a executa 6 ani de închisoare.
  • Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender.
  • Omul de afaceri Ioan Bene, a fost condamnat în 2018 de Curtea de Apel Cluj la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru dare de mită.

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost arestată în Italia. În aceeași zonă a fost capturat și Ioan Bene, urmărit internațional pentru a executa 6 ani de închisoare. Ce doi vor fi predați autorităților române.

Alina Bica a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Alina Bica, fugară din România, a fost dată în urmărire internațională pentru executarea pedepsei, conform procedurii.

Omul de afaceri Ioan Bene, a fost condamnat în 2018 de Curtea de Apel Cluj la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru dare de mită în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, și își executa pedeapsa în Italia, conform legilor din această țară, în libertate supravegheată.

Poliția Română a anunțat că cei doi urmăriți internațional sunt în custodia autorităților din Italia, urmând să fie prezentați unei instanțe pentru a dispune asupra executării Mandatelor Europene de Arestare și asupra predării către România.