• Corneliu Onilă, fostul episcol de Huși, a fost arestat preventiv de magistrații din Iași
  • Acesta, împreună cu Corneliu Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, sunt acuzați de agresiune sexuală împotriva unor minori.
  • Avocatul lui Corneliu Onilă a anunțat că va ataca cu apel decizia

Fostul episcop de Huşi Corneliu Onilă şi Sebastian Jitaru, fost arhimandrit, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Decizia Curţii de Apel Iaşi poate fi atacată.

Avocatul lui Onilă, Liviu Bran, a anunţat deja că va ataca soluţia.

Dosarul penal a fost deschis pe numele celor doi de Parchetul Curții de Apel Iași, în urma unei anchete jurnalistice realizată și publicată în ultimul an de platforma „Să fie lumină”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă este cercetat pentru mai multe infracţiuni, anunţă procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

„Corneliu Onilă (…) este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată (…) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei şi o infracţiune de viol în formă continuată”, au anunţat anchetatorii.

Cel de-al doilea inculpat în dosar este Corneliu Sebastian Jitaru, fost arhimandrit.

Acesta este cercetat pentru „trei infracţiuni distincte de viol în formă continuată (…) în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor, şantaj în formă continuată (…) şi agresiune sexuală (…) în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei”, potrivit sursei citate.

Niciunul dintre ei nu a recunoscut faptele de care sunt acuzaţi.

Autor: Ilinca Nazarie