• Sevil Shhaidehi a fost achitată de ICCJ în dosarul „Belina”, în care era acuzată de abuz în serviciu.
  • A fost achitat şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, precum şi Ionela Stoian, la data faptelor director în MDRAP.
  • Decizia de marţi este definitivă.

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, a fost achitată, marţi, definitiv, de ICCJ, în dosarul „Belina”, în care era acuzată de abuz în serviciu.

A fost achitat şi preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, precum şi Ionela Stoian, la data faptelor director în MDRAP.

„Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie DNA împotriva sentinţei penale nr. 421 din data de 21.04.2022 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală, pe care o desfiinţează, în parte, exclusiv sub aspectul temeiului de drept care a stat la baza soluţiei de achitare dispuse de prima instanţă cu privire la infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată inculpaţii Shaideh Sevil, Stoian Ionela şi Gâdea Ionuţ Adrian şi sub aspectul desfiinţării referatelor întocmite de inculpata Guţă Rodica” , se arată în sentinţa ICCJ.

Recomandări

TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI
PRIMA ROCHIE DE MIREASĂ IMPRIMATĂ 3D
MAI INVESTIM ÎN IMOBILIARE?
PE CE DAU TINERII BANII
CE MĂNÂNCI AZI
UE PUNE PIEDICI MAȘINILOR CHINEZE

Instanţa a dispus ridicarea măsurilor asiguratorii instituite în acest dosar.

Decizia de marţi este definitivă.

Procurorii susţineau că, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum. Teoretic, insula Belina şi braţul Pavel fac parte din domeniul public al statului şi nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de Guvern, ci doar prin lege.