• Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție care este acuzat de omor de gradul doi, a apărut în fața instanței de judecată
  • Chauvin nu a spus aproape nimic în cele 11 minute ale audierii
  • Judecătorul a stabilit o cauțiune de 1.25 milioane de dolari, fără condiții, și 1 milion de dolari, cu anumite condiții

Fostul polițist Derek Chauvin a apărut în fața instanței pentru prima dată. În vârstă de 44 de ani, Chauvin este acuzat de omor de gradul doi în cazul morții lui George Floyd, după ce acesta a fost filmat cum a îngenucheat pe gâtul victimei timp de mai multe minute, în ciuda strigătelor de ajutor.

Audierea a avut loc prin video-conferintă, iar fostul ofițer de poliție din Minneapolis nu a vorbit aproape deloc pe durata celor 11 minute în care judecătorul i-a citit acuzațiile și opțiunile de cauțiune, informează The Guardian.

Instanța a decis că Derek Chauvin poate fi pus în libertate pentru suma de 1.25 milioane de dolari, fără condiții, sau 1 milion de dolari, cu respectarea anumitor condiții: să nu contacteze familia lui George Floyd, să nu lucreze în sfera securității și să predea armele pe care le deține.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Avocatul fostului polițist nu a obiectat și a fost de acord cu măsurile anunțate de judecător.