Fostul prefect al Constanței, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Sursa foto: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  • Fostul prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu.
  • Procurorii îl acuză că a împiedicat eliberarea unor titluri de proprietate către o persoană.
  • Este vorba despre malul lacului Siutghiol.
  • Procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate.

Fostul prefect al județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a împiedicat eliberarea unor titluri de proprietate către o persoană. Este vorba despre malul lacului Siutghiol.

Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Nicolaescu.

Conform rechizitoriului, în perioada martie 2016 – iulie 2017, Nicolaescu ar fi făcut toate demersurile pentru a împiedica eliberarea unor titluri de proprietate către o persoană care obținuse anterior recunoașterea judecătorească a drepturilor sale, pentru o suprafață de 19 hectare de teren amplasat în municipiul Constanța, pe malul lacului Siutghiol.

Până la terminarea mandatului de prefect, terenul s-a aflat în posesia unei persoane căreia instanța de judecată i-a anulat toate titlurile de proprietate.

Astfel, fostul prefect ar fi privat persoana respectivă de dreptul său de proprietate, recunoscut de instanța de judecată, asupra terenului respectiv, evaluat la aproximativ 6.460.000 euro, dar și de suma de 240.465 euro cuvenită pentru exproprierea unei părți din acest teren.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.