Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost condamnat, marţi, la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Decizia ÎCCJ este definitivă.

Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi, condamnarea lui Neculai Onţanu pentru luare de mită la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru un termen de 8 ani.

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru luare de mită, pe 11 iunie 2016, alături de avocatul Loredana Radu şi de alte două persoane.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Secretarul Consiliului Local al Sectorului 2, Toma Şutru, a fost şi el condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită şi spălare de bani. Contopind pedepsele, Toma Şutru are de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Cu privire la avocatul Loredana Radu, magistraţii au decis, de asemenea, condamnarea la 3 ani şi 5 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi lui Radu Aurel.

Instanţa a decis menţinerea confiscării speciale a sumei de 1.400.000 euro de la inculpatul Radu Aurel, aşa cum a dispus prima instanţă, menţinerea confiscării speciale a sumei de 400.000 euro de la inculpata Radu Loredana-Claudia, aşa cum a dispus prima instanţă.

De asemenea, s-a dispus confiscarea specială a sumei de 1.877.750 euro de la inculpatul Şutru Toma şi menţinerea măsurilor de sechestru asigurător asupra bunurilor deţinute de Radu Aurel până la concurenţa sumei de 1.400.000 euro, aşa cum a dispus prima instanţă.