• Joseph Ligon a fost condamnat la detenție pe viață când avea doar 15 ani.
  • El ar fi putut cere eliberarea condiționată, însă nu a recunoscut niciodată omorul celor două persoane.
  • Ligon ar fi fost țapul ispășitor în urma unui atac din anul 1953.

Joseph Ligon avea 15 ani când a fost condamnat pe viață pentru un dublu omor pe care niciodată nu l-a recunoscut. Într-un final, bărbatul a fost eliberat după 68 de ani petrecuți după gratii, iar acum, spune el, că se teme de noua lume, scrie Daily Star.

Joseph Ligon, în vârstă de 83 de ani, a rămas „uimit” după ce a ieșit din pușcărie și a făcut primii pași într-o America complet diferită.

„Mă uit la toate clădirile înalte. Acest lucru este nou pentru mine. Toate astea nu au existat”, spune bărbatul.

El a rămas consternat de faptul că Penitenciarul de Stat din Est, unde a fost odată încarcerat, este acum un muzeu și o atracție de Halloween.

„Asta nu se potrivește gusturilor mele”, adaugă bărbatul.

Ligon a petrecut aproape șapte decenii în închisoare după ce a fost condamnat la detenție pe viață pentru uciderea a două persoane.

Potrivit procurorilor, el a fost trimis după gratii după o serie de jafuri și atacuri cu un grup de adolescenți beți din Philadelphia, SUA. Atunci, două persoane au murit și alte șase au fost rănite după ce au fost înjunghiate.

Reținut în 1953, Ligon a refuzat să solicite eliberarea condiționată, deoarece a negat că ar fi ucis vreodată pe cineva, relatează The Mirror.

Analfabet la vârsta de 15 ani și fiind cel mai mic mic din grupul de infractori, se spune că Ligon ar fi fost țapul ispășitor în urma atacului din 1953.

Curtea Supremă a decis în 2012 că detenția pe viață a minorilor este neconstituțională.

Cu toate astea, Pennsylvania a fost unul dintre statele care au refuzat să reducă condamnările pe viață și au trecut încă patru ani până când li s-a ordonat să reducă retroactiv pedepsele pentru cei care au săvârșit infracțiuni când erau minori.

După această decizie, judecătorii i-au redus pedeapsa lui Ligon și altor 500 de minori condamnați la detenție pe viață.