Un fost soldat francez, care a tras cu arma asupra poliției, este căutat duminică în sud-vestul Franței. Bărbatul este puternic înarmat, fiind căutat cu elicoptere, echipe canine și sute de polițiști și jandarmi, relatează BBC.

Două elicoptere, echipe canine și peste 200 de polițiști îl caută pe bărbat în jurul orașului Le Lardin-Saint-Lazare din regiunea Dordogne.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de autorități, are în jur de 30 de ani, are antecedente de violență domestică și este înarmat cu o armă de calibru mare. Autoritățile locale au îndemnat locuitorii să rămână în casă.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Bărbatul a mers peste noapte la casa fostei sale partenere. Acolo a avut loc o dispută, care a dus la intervenția jandarmilor și atunci suspectul a tras asupra lor. El a fugit apoi în pădurile din apropiere”, a declarat prefectul de Dordogne, Frédéric Périssat, la televiziunea BFM.

Prefectul a adăugat că bărbatul se află într-o zonă de patru kilometri pătrați „colinară și împădurită”, izolată de poliție.

Franceinfo relatează că incidentul a început sâmbătă seara, când bărbatul l-a atacat pe noul partener al fostei sale iubite. Acesta l-ar fi împușcat pe noul partener, care a fugit de la locul faptei. Fosta sa soție și copiii ei nu au fost răniți și se află acum sub protecția poliției, au precizat autoritățile.

La sosirea poliției, acesta a tras în ofițeri și în vehiculele acestora înainte de a fugi în pădure. Până în prezent, nu au existat victime în rândul poliției, deși mai multe vehicule au fost avariate.

Primarul din Le Lardin-Saint-Lazare, Francine Bourra, a declarat pentru BFM că suspectul a fost eliberat din închisoare și că purta o brățară electronică. I s-a interzis să viziteze locuința fostei sale partenere, a precizat ea.

„Cred că, din păcate, [situația] poate dura mult timp”, a declarat Bourra pentru postul de televiziune, adăugând că suspectul nu era „deloc înclinat spre dialog și nu era pregătit să se predea”.

De altfel, prefectul de Dordogne a precizat că atacatorul răspunde prin focuri de armă la apelul negociatorilor de a dialoga.

„Contactul a fost stabilit de mai multe ori în mod sporadic, dar acest lucru a fost urmat de focuri de armă din partea individului. De fiecare dată când a existat un contact, a deschis focul”, a declarat Frederic Périssat, potrivit Le Monde.

Polițiștii au închis drumurile din jurul orașului și au stabilit un perimetru de securitate.

Atacatorul ar fi tras inclusiv asupra elicopterului care survola zona împădurită, iar ofițerul André Pétillot a declarat pentru BFM că acesta era înarmat cu o armă de calibru mare „care poate ucide la distanțe mari”.

Pétillot a mai spus postului de televiziune că suspectul „caută să fie ucis de poliție” și l-a îndemnat să se predea.