• „Eu plătesc un preț pentru independență. Este o problemă legată de noi, oamenii. Principala problemă dintre noi este încrederea”
• „Sunt cinci bisericuțe în CSM. Am pornit ca majoritate și am ajuns o minoritate”
• „Viața politică a influențat și viața Justiției. CSM s-a pierdut în lucruri în care nu sunt în interesul societății”
• „Am speran că Stelian Ion este mai aproape de drepturi și libertăți. Cred că pe Stelian Ion viața politică l-a cucerit deplin”
• „Ministrul are povara bugetului instanțelor. Este de necrezut ca hotărârile să nu fie executate. Conflictul este posibil să escaladeze”
• „Judecătorii au fost amenințați cu penalul. Cu penalul pot fi amenințați și ei. Viziunea CSM pe pensii este greșită”
• „Promovarea la ÎCCJ are vulnerabilități. Înalta Curte trebuie să fie elita Justiției. Nu există criterii obiective de promovare”

Declarațiile politicienilor aflați la guvernare pe dosarul 10 august au dus la condamnarea acestora în bloc de către CSM și la afectarea independenței Justiției. „Declarațiile politicienilor sunt cutremurătoare. I se dau indicații ministrului să afle adevărul. Ce să facă ministrul, să ne dicteze soluții? Ministrul era și parte vătămată în dosar”, a declarat judecătoarea Gabriela Baltag.

Judecătoarea CSM spune că n-ar fi total de acord cu ideea USR ca procurorii șefi ai parchetelor să fie numiți de președintele României cu avizul conform al CSM: „Am ținut ca președintele țării să nu mai aibă o implicare. Nu știu dacă aș dori ca CSM să aibă aviz conform.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Despre cine a boicotat funcționarea SIIJ, judecătoarea Baltag arată următoarele: „Eu sper să nu fie desființată SIIJ. SIIJ este o garanție de independență pentru Justiție. Mulți nu au lăsat SIIJ să funcționeze. SIIJ a fost obstrucționată din Parchetul General. Și CSM a blocat funcționarea SIIJ. Cred că e greu ca DNA să piardă anumite obiceiuri. Eu nu-mi doresc să se întoarcă nimic la DNA. Vreau ca SIIJ să fie lăsată să funcționeze. Vrem să avem din nou achitări și vieți distruse?”

„Implicarea SRI în sistemul judiciar a fost evidentă și este evidentă. Adică ea n-a trecut așa, cred că nici n-a trecut, dacă mă întrebați pe mine. (…) SRI nu avea ce să caute în activitatea judiciară. Eu nu fac parte din niciun binom. Sunt cunoscută pentru asta(…) Eu nu doresc implicarea SRI în actul de Justiție. (…) Politicienii vor fi răspunzători și primele victime, îmi permit să spun, probabil vor fi ei. (….) Eu cred că într-o zi vom afla adevărul și despre mandatele de siguranță națională”, declară Gabriela Baltag, judecător CSM.