• Președintele Trump i-a schimbat sentința fostului său consilier, Roger Stone.
  • Acesta fusese condamnat la 40 de luni de închisoare și trebuia să fie încarcerat.
  • Trump și Stone sunt prieteni de mulți ani. 

Donald Trump l-a grațiat pe Roger Stone, prietenul său de multă vreme și fost consilier de campanie, care urma să petreacă trei ani și patru luni de închisoare pentru infracțiuni legate de amestecul Rusiei în campania prezidențială din 2016, scrie The Guardian.

Datorită deciziei luate de Trump, se consideră că Roger Stone și-a ispășit pedeapsa, însă rămâne cu condamnările primite. „Roger Stone a suferit deja foarte mult. El a fost tratat nedrept, la fel ca mulți alții în acest caz. Roger Stone este acum un om liber!“, a spus Casa Albă, care justifică gestul controversat prin faptul că vechiul prieten al președintelui este „victima unei farse ruseşti și a procurorilor răzbunători“.

Stone, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat în noiembrie 2019 pentru obstrucționarea unei investigații a Congresului în privința faptului că echipa lui Trump a colaborat cu Rusia pentru a câștiga alegerile din 2016. El a fost condamnat în februarie la 40 de luni, iar marți ar fi început pedeapsa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Însă, Stone a făcut lobby prin care a cerut clemență luni întregi. „Președintele mi-a spus că a considerat că procesul meu a fost nedrept“, a spus Stone, vineri, pentru Associated Press.

Deși nu este imprevizibilă, mișcarea lui Trump, de a-l scuti pe Stone de închisoare, nu va face decât să amplifice îngrijorarea criticilor, accea că administrația Trump a intervenit în sistemul de justiție pentru a-l proteja pe președinte și pe prietenii săi.