• Shakira este acuzată a doua oară de evaziune fiscală de guvernul spaniol.
  • Cântăreața columbiană ar fi fraudat statul spaniol în 2018.
  • Shakira nu ar fi declarat profituri de 11 milion de euro în 2018, în timpul turneului său.
  • Shakira va fi judecată în noiembrie la Barcelona pentru 6 infracțiuni fiscale.

Shakira este acuzată de evaziune fiscală pentru a 2-a oară, cântăreața ar fi fraudat guvernul spaniol cu 6,7 milioane de euro în 2018, scrie NME.

Procurorii vor să deschidă un nou dosar de fraudă fiscală pe numele Shakirei. Cântăreața este acuzată că nu a declarat profituri de 11 milioane de euro, obținute în urma turneului său mondial din 2018, „El Dorado World Tour” .

Atunci Shakira locuia în Barcelona cu starul de fotbal Gerard Pique și, prin urmare, trebuia să își impoziteze veniturile internaționale acolo. Procurorii susțin că, în schimb, ea și-a deturnat banii către „companii aflate în țări cu impozitare redusă și opacitate ridicată”. Mai concret, Shakira nu ar fi plătit impozit pe venit în valoare de 5 milioane de euro și nici 774 de mii de euro, impozit pe avere. Procurorii estimează că artista are de plătit statului spaniol 6,7 milioane de euro.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Shakira va răspunde penal

Shakira va fi judecată în noiembrie la Barcelona pentru șase presupuse infracțiuni fiscale separate. În acest caz, procurorii spun că nu a plătit impozite de 14,5 milioane de euro între 2012 și 2014.

Vedeta și avocații ei spun că nu este adevărat. „Sunt încrezătoare că am suficiente dovezi pentru a-mi susține cazul și că justiția va decide în favoarea mea”, a declarat ea în septembrie.

Citește și: