• Un gorjean a fost prins pe aeroport și reținuți de polițiștii DIICOT
  • Bărbatul a obținut 500.000 de euro, bani pe care i-a folosit să își cumpere case, mașină și vacanțe
  • Acesta a fost ajutat de tatăl său, iar vineri vor avea procesul la Tribunalul Gorj

Un gorjean a fost prins când fugea din ţară în Dubai, după ce a exploatat sexual mai multe fete, una minoră. Gorjeanul, ajutat de tatăl său, a obținut 500.000 de euro, bani din care şi-a cumpărat case în Ungaria, o maşină şi vacanţe de lux, iar restul banilor i-a plasat în Elveţia.

Poliţiştii anunţă că au făcut cercetări într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani, în care doi bărbaţi au fost reţinuţi.

Joi a fost prins pe un aeroport din Bucureşti un bărbat, de 30 de ani, din judeţul Gorj, în timp ce ar fi încercat să părăsească România, cu destinaţia Dubai. De asemenea, joi poliţiştii au făcut trei percheziţii domiciliare, în judeţul Gorj, în urma cărora au fost indisponibilizate 12 telefoane mobile, carduri bancare, înscrisuri privind transferuri monetare din străinătate, precum şi 6.900 de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Peste 5 ani de proxenetism

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2015, bărbatul ar fi recrutat, transportat, transferat şi adăpostit în ţară şi în străinătate trei victime, dintre care una minoră, în scopul exploatării sexuale.

De asemenea, din 2015 până în prezent, ajutat de alte persoane, ar fi determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei pentru 15 tinere, pe teritoriul Germaniei, Austriei şi Elveţiei.

Din activitatea infracţională, bărbatul ar fi beneficiat de aproximativ 500.000 de euro. O parte din această sumă ar fi fost „albită” prin intermediul unei societăţi comerciale achiziţionată de bărbat în acest scop.

Conform DIICOT, bărbatul posta anunţuri matrimoniale cu pozele fetelor pe diferite site-uri, pentru a atrage clienţi şi închiria diverse imobile în care acestea practicau prostituţia. Comunicarea cu clienţii se făcea exclusiv prin intermediul reţelelor de socializare, gorjeanul fiind cel care identifica clienţii şi stabilea tariful, folosind pentru fiecare tânără care se prostitua un singur terminal mobil, având în acest mod controlul absolut asupra acestora.

Tatăl său, complice

Bărbatul era ajutat de către tatăl său care transporta tinerele în vederea practicării prostituţiei şi prelua sumele de bani rezultate în urma acestei activităţi.

O parte din banii astfel obţinuţi au fost folosiţi de către suspecţi pentru cumpărarea unor bunuri imobile în Ungaria, a unui autoturism de lux şi a unor vacanţe de lux, iar restul au fost plasaţi în cutii de valori în diverse bănci de pe teritoriul Elveţiei.

Gorjeanul şi tatăl său, de 52 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi vineri magistraţilor Tribunalului Gorj.