• După negocieri eșuate, scenariștii au organizat proteste de amploare luna trecută, însă fără rezultate concrete.
  • Studiourile au făcut oferte pentru măriri de salarii, condiții de muncă mai bune și reglementarea utilizării inteligenței artificiale.
  • Punctul nevralgic al discuțiilor este împărțirea veniturilor din streaming, sistemul actual le dă scenariștilor o sumă fixă, iar ei doresc restructurarea sistemului.

Reprezentanții scenariștilor și actorilor de la Hollywood au avut o nouă rundă de întâlniri cu șefii studiourilor, iar pozițiile celor două tabere nu s-au apropiat, scrie BBC.

Balazs Barabaș, editor Aleph News, spune că : „Sindicatul revendică lucruri care le doreau de mai mult timp, în primul rând actorii sunt plătiți în funcție de popularitatea filmului în care joacă cu cât sunt mai vizionate firmele în care joacă cu atât primesc bani mai mulți.”

Scenariștii de la Hollywood primesc o sumă fixă

„În schimb scenariștii primesc o sumă fixă, dar ei vor să fie plătiți la fel ca actorii, în funcție de popularitate filmului, totuși, unii scenariști au folosit inteligența artificială pentru a scrie secenarii și asta i-a nemulțumit pe șefii de la Hollywood”, spune Balazs.

Recomandări

BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA
DUJARDIN PRIMEȘTE INTERDICȚIE LA JO
SE STRÂNG VÂNĂTORII... CA LA URS
TIMOTHEE, ÎN ROLUL LUI BOB DYLAN

Negocierile nu au dat roade: „Negocierile nu au ajuns prea departe, iar sindicatul scenariștilor s-a întâlnit cu marile studiouri precum: Disney, Universal sau Netflix și practic studiourile au încercat să îi convingă că oferta făcută de ei este cea mai bună”, a adăugat Balazs.

Citește și: