Greva continuă la Hollywood. Pozițiile celor două tabere nu s-au apropiat

SAG-AFTRA President Fran Drescher (c) attends a SAG-AFTRA and WGA rally in City Hall Park, New York, NY, August 1, 2023. The strike has shut down a majority of Hollywood productions with writers approaching the third month of their strike against the Hollywood studios. (Photo by Anthony Behar/Sipa USA) (Newscom TagID: sipaphotossixteen732797.jpg) [Photo via Newscom]

Reprezentanții scenariștilor și actorilor de la Hollywood au avut o nouă rundă de întâlniri cu șefii studiourilor, iar pozițiile celor două tabere nu s-au apropiat, scrie BBC.

Balazs Barabaș, editor Aleph News, spune că : „Sindicatul revendică lucruri care le doreau de mai mult timp, în primul rând actorii sunt plătiți în funcție de popularitatea filmului în care joacă cu cât sunt mai vizionate firmele în care joacă cu atât primesc bani mai mulți.”

Scenariștii de la Hollywood primesc o sumă fixă

„În schimb scenariștii primesc o sumă fixă, dar ei vor să fie plătiți la fel ca actorii, în funcție de popularitate filmului, totuși, unii scenariști au folosit inteligența artificială pentru a scrie secenarii și asta i-a nemulțumit pe șefii de la Hollywood”, spune Balazs.

Negocierile nu au dat roade: „Negocierile nu au ajuns prea departe, iar sindicatul scenariștilor s-a întâlnit cu marile studiouri precum: Disney, Universal sau Netflix și practic studiourile au încercat să îi convingă că oferta făcută de ei este cea mai bună”, a adăugat Balazs.

Citește și:

Exit mobile version