Hoț de mașini, prins de polițiști cu ajutorul unui pensionar. „Nu mă vede. Este singur”

Politistii care au organizat flagrantul. Incidentul s-a produs la ieșirea din orașul Pitești și a fost relatat pe pagina de Facebook a Poliției. Sursa Foto: Facebook / Poliția Română
  • Un hoț de mașini a fost prins în flagrant cu ajutorul unui pensionar.
  • El l-a văzut pe hoț, a sunat la 112 și i-a îndrumat pe polițiști până când aceștia au ajuns la fața locului.
  • Incidentul s-a produs la ieșirea din orașul Pitești și a fost relatat pe pagina de Facebook a Poliției.

„Ora 01:45, apel 112: -Bună seara! Mă aflu pe o străduță lăturalnică, la limita orașului Pitești cu comuna Moșoaia. Tocmai am văzut un bărbat, care încearcă să forțeze ușa unei mașini! -Mulțumim! Trimitem imediat echipaje la fața locului! Nea’ Mitică, cum îi spun colegii, dispecerul Secției 3 Poliție Pitești, l-a apelat înapoi pe cetățean. -Puteți rămâne în telefon cu noi? Sunteți în siguranță? În aproximativ 5 minute, colegii noștri vor fi acolo. -Sunt în siguranță! Nu mă vede! E singur! Rămân în telefon. Cred că încearcă acum să intre în autoturism! A spart un geam lateral! -Colegii sunt aproape! Vor lăsa echipajul puțin mai departe!”, a fost discuția de la 112, reprodusă pe rețeaua de socializare.

Cu ajutorul bărbatului de la telefon polițiștii au reușit să-l prindă în flagrant pe hoț. Acesta se afla la volanul mașinii furate, deși era sub influența alcoolului și nu are permis de conducere.

„Dan, Adelina și Alex, polițiști ai Secției 3 Poliție Pitești, ajunși primii la fața locului, au oprit echipajul în apropiere și au decis să continue pe jos, prin întuneric, pentru a se asigura că nu îl vor speria pe „domnul cu pricina” și îl vor prinde! Și așa a fost! „Din păcate”, o lanternă, aprinsă fix când încerca să sustragă autoturismul, nu l-a ajutat să își ducă planul la bun sfârșit! Lanterna nu era a lui, era a polițiștilor! Continuarea? Scos din vehicul, încătușat, dus la secție și reținut! Mai mult, fără permis de conducere și cu 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au mai povestit polițiștii.

Hoțul este un tânăr în vârstă de 20 de ani cu antecedente penale. Bărbatul care a contribuit la prinderea hoțului are vârsta de 77 de ani și a fost felicitat de polițiști.