• Un consilier al Agenţiei spaţiale ruse (Roskosmos) și fost jurnalist de la Kommersant, suspectat de trădare, scrie The Moscow Times.
  • Potrivit serviciului de securitate FSB, acesta este suspectat pentru spionaj în favoarea unei țări NATO. 
  • Ivan Safronov riscă până la 20 de ani de închisoare.

Serviciului de securitate FSB a publicat imagini cu momentul care Ivan Safronov, consilierul Agenției Spațiale ruse, este reținut fiind suspectat de trădare.

Potrivit serviciului de securitate FSB, Ivan Safronov este suspectat pentru spionaj în favoarea unei țări NATO. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare. 

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Serviciul Federal de Securitate l-a arestat preventiv la Moscova pe Ivan Safronov, consilier al directorului general al companiei de stat Roscosmos. Safronov îndeplinea sarcini trasate de unul dintre serviciile de informaţii ale NATO, colectând date confidenţiale despre armata rusă şi despre cooperarea tehnică, despre apărare şi securitate, pe care le transmitea unui reprezentant NATO”, anunţă FSB.

Reținerea lui Safronov vine la două luni după ce a devenit consilierul șefului Roskosmos, Dmitry Rogozin. Până în mai, Safronov a scris pentru ziarul Kommersant și Vedomosti timp de 11 ani.

„Reținerea lui Safronov nu are nici o legătură cu activitatea curentă de Roskosmos”, au declarat reprezentanții agenției spației pentru RBC.