• Imran Khan și soția sa, Bushra Bibi, au fost condamnați la 14 ani de închisoare, la o zi după ce fostul prim-ministru pakistanez a fost închis pentru 10 ani.
  • Marți, el a fost condamnat pentru scurgere de secrete de stat, iar miercuri a primit alți 14 ani pentru un caz de corupție.
  • Se crede că pedepsele vor fi executate concomitent. Khan este deja în detenție din august anul trecut, când a fost arestat.

Imran Khan și soția sa, Bushra Bibi, au fost condamnați la 14 ani de închisoare, la o zi după ce fostul prim-ministru pakistanez a fost închis pentru 10 ani.

Khan, care a fost înlăturat din funcția de premier de către adversarii săi în 2022, execută deja o pedeapsă de trei ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru corupție, scrie BBC.

Marți, el a fost condamnat pentru scurgere de secrete de stat, iar miercuri a primit alți 14 ani pentru un caz de corupție.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
PROTESTE LA EUROVISION
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ
EUROPA ÎȚI ADUCE MODA
HAILEY BIEBER ESTE GRAVIDĂ

Khan a declarat că numeroasele cazuri împotriva sa sunt motivate politic.

Aceste ultime condamnări au fost pronunțate cu doar o săptămână înainte de alegerile naționale din Pakistan, la care nu are dreptul de a candida.

Se crede că pedepsele vor fi executate concomitent. Khan este deja în detenție din august anul trecut, când a fost arestat.

Soția sa, Bushra Bibi, s-a aflat în arest preventiv în timpul procesului – care se referea la acuzațiile potrivit cărora cuplul ar fi vândut ilegal cadouri de stat pe care le primise pentru profit personal.

Citește și