• Poliția din Alicante amendează aspru prostituția și cerșetoria.
  • Amenda pentru prostituție poate ajunge până la 1.500 de euro.
  • Amenda pentru cerșetorie este de până la 3.000 de euro.
  • Plimbările pe stradă fără tricou pot aduce oamenilor amenzi.
  • Un grup de români a ocupat ilegal apartamente în Spania.
  • Membrii „clanului Marcel” au primit câte 5.000 de euro să părăsească locuinţele.

Gata cu cerșetoria sau prostituția la vedere în Alicante, Spania. Autoritățile au dat o lege care îi amendează pe cei care incită la prostituție cu sume între 750 și 1.500 de euro. Cerșetoria e amendată și mai scump.

Cei care trimit la cerșit minori sau persoane cu dizabilități primesc amenzi de până la 3.000 de euro. Legi similare au fost promulgate și în Barcelona și Valencia. Legea mai include amenzi și pentru alte comportamente care par apucături pur românești.

Poliția îi poate amenda pe cei care merg pe stradă fără tricou, pe cei care ascultă muzică cu volumul la maxim în mașină și pe cei care fac graffiti sau acrobații în locuri neautorizate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Românii au băgat spaima în autoritățile din Spania. În ultimele decenii, poliția spaniolă a arestat mai mulți conducători de clanuri care se ocupau cu prostituția și cerșetoria.

Acum un an, un grup de români ocupa ilegal apartamente în Spania. „Clanul Marcel” din Cadiz, din sudul Spaniei, a primit bani ca să plece – câte 5.000 de euro de persoană. În total spaniolii au dat 100.000 de euro ca să scape de români. Vecinii au trăit în tot acest timp un coşmar. Clădirea era folosită pentru trafic de droguri, prostituţie şi comerţ cu fier vechi.