Încă o țară din Europa legalizează creșterea plantelor de canabis

planta de canabis Foto: Hepta
  • Italia va permite cultivarea la scară mică a plantelor de canabis la domiciliu în scop personal, transmite agenția italiană ANSA.
  • Reforma dezincriminează cultivarea la domiciliu a până la patru plante de canabis.
  • Însă, vor crește pedepsele pentru infracțiunile legate de traficul și comercializarea canabisului, de la șase la zece ani.

Italia va permite cultivarea la scară mică a plantelor de canabis la domiciliu, după un vot dat miercuri de comisia de justiție a Camerei inferioare a Parlamentului.

Reforma dezincriminează cultivarea a până la patru plante de canabis la domiciliu.

Cu toate acestea, legea mărește pedepsele pentru infracțiunile legate de traficul de canabis, pedeapsa maximă crescând de la șase la zece ani.

Reforma, care a fost propusă de deputatul italian Riccardo Magi, face din Italia una dintre primele țări din Europa care dezincriminează cultivarea canabisului pentru uz personal, Spania și Republica Cehă permițând cultivarea a până la cinci plante la domiciliu.

Această reformă vine la aproape doi ani de la o decizie istorică a Curții Supreme din Italia din 2019, care a stabilit că cultivarea domestică la scară mică a canabisului este legală.

Hotărârea a fost luată la 19 decembrie 2019, dar a trecut neobservată până o săptămână mai târziu, când a fost raportată de agențiile de știri naționale și a alimentat imediat o dezbatere politică aprinsă cu privire la consumul de canabis în Italia.

De exemplu, în SUA, canabisul a fost legalizat în o treime din statele americane, Virginia, New Mexico și Connecticut fiind cele mai recente state care au legalizat canabisul recreațional.