• Un membru al unui grup ce militează pentru drepturi în Egipt a fost arestat
  • Karim Ennarah a fost reținut în Dahab
  • Acesta este acuzat de afilierea cu un grup terorist

Karim Ennarah, director de drept penal în cadrul Inițiativei Egiptene pentru Drepturi Personale, a fost arestat de ofițeri ai Securității, la câteva zile după ce managerul biroului Inițiativei a fost și el reținut. Ennarah se afla în vacanță în Dahab, în sudul Sinaiului, transmite AlJazeera.

„El a fost escortat de ofițeri din Securitatea Națională la o locație necunoscută în jurul orei 14”, este scris pe contul de Twitter al grupului.

Amnesty International a reacționat și a denunțat arestarea lui Ennarah, numind-o „scandaloasă” și au precizat că „marchează o creștere a represiunii exercitată de autoritățile egiptene”.

Arestările vin în urma unor consultări între Inițiativă și mai mulți diplomați ai țărilor occidentale, mai scrie Amnesty în postarea sa.

Duminică, managerului biroului Inițiativei a fost arestat de Securitatea Națională. Mohammed Basheer este acuzat de afilierea cu un grup terorist și promovarea unor informații false.

Inițiativa a precizat că Basheer a fost interogat de Procuratura supremă a statului despre munca organizației și despre vizitele unor ambasadori și diplomați la Cairo pentru a discuta despre drepturile omului.

Basheer a fost arestat preventiv pentru 15 zile. Arestul preventiv poate dura și doi ani, conform legii egiptene, existând și posibilitatea de prelungire.