• Franța se pregătește pentru un proces istoric ce va începe miercuri.
  • Este procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Paris, revendicate de Statul Islamic.
  • 130 de oameni au fost atunci uciși la teatru și pe străzile din apropiere.

Franța se pregătește pentru un proces istoric ce va începe miercuri. Este procesul atentatelor de la 13 noiembrie 2015 din Paris, revendicate de Statul Islamic.

Au fost mai multe atacuri armate, atentate cu bombă și o luare de ostatici la sala Bataclan. 130 de oameni au fost atunci uciși la teatru și pe străzile din apropiere.

Procesul va dura nu mai puțin de 9 luni de zile. A fost construită o sală specială, în interiorul fostul Palat al Justiției de la Paris. Ministrul Justiției din Franța a fost în aceste zile să vadă sala.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Salah Abdeslam este singurul atacator care va apărea în boxa acuzaților. Cei care au fost luați ostatici în 2015 își amintesc și acum cu groază momentele de teroare.

Am stat în spatele unei ferestre timp de 2 ore și jumătate, urmărind ce se întâmplă, ne întrebam tot timpul când ne vor împușca? În 5 minute, în 2 ore sau în 2 zile. Timp de două ore si jumătate nu am fost stăpâni pe viețile noastre. Am reacționat, am încercat să deținem din nou controlul asupra vieții noastre”, a povestit Stéphane Toutlouyan, ostatic Bataclan.

Multe victime vor să fie de față la proces. Faptul că justiția încearcă să facă dreptate, chiar și după atâția ani, înseamnă mult pentru cei care au fost de față la atacuri.

Iar în zilele în care sunt audieri, circulația în zonă este interzisă. Ba chiar a fost modificat și traseul mijloacelor de transport în comun.

Deci, ceea ce urmăresc… pentru unii dintre ei este stabilirea adevărului, a dreptății și, totodată, își doresc să sprijine acuzarea pentru că vor ca toți cei judecați să fie găsiți vinovați și astfel să existe un șfârsit pentru toate astea”, a spus Jeanne Sulzer, avocatul unei victime.