• Un însoțitor de zbor a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare
  • Motivul acestei decizii ar fi răspândirea coronavirusului, sau cum stipulează în decizia curții: „răspândirea bolilor infecțioase periculoase”
  • „Acțiunea lui Hau fost gravă, a pus societatea în pericol și a pus în pericol siguranța comunității”, se arată în comunicatul de presă

Un însoțitor de zbor a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, de un tribunal din Vietnam, relatează CNN.

Motivul acestei decizii ar fi răspândirea coronavirusului, sau cum stipulează în decizia curții: „răspândirea bolilor infecțioase periculoase”. Duong Tan Hau, în vârstă de 29 de ani, ar fi încălcat regula carantinării pentru 14 zile la întoarcerea în țară, după un zbor din Japonia.

Mai mult de atât, odată ajuns în țara natală, el s-ar fi întâlnit cu nu mai puțin de 46 de oameni. Acesta s-ar fi dus la cafenele, restaurante și chiar la cursuri de engleză în timp ce trebuia să stea izolat. Presa de stat a raportat că Duong Tan Hau a infectat cel puțin 3 oameni ca urmare a acțiunilor sale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Acțiunea lui Hau a fost gravă, a pus societatea și siguranța comunității în pericol”, se arată în comunicatul de presă.

Această condamnare vine în contextul în care Vietnam a fost lăudată pe plan internațional pentru eforturile de a limita răspândirea coronavirusului. Țara a înregistrat până acum doar aproximativ 2.600 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 35 de decese au fost puse pe seama virusului.