• Reţeaua de socializare Instagram, deţinută de Facebook, este ţinta unei anchete în Europa.
  • Instagram este cercetată de autoritatea de reglementare irlandeză privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori.
  • Au fost deschise două proceduri separate, în urmă cu o lună.

Două proceduri separate au fost deschise luna trecută de Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC), în urma unor plângeri primite, după ce numerele de telefon și adresele de e-mail ale unor minori au devenit publice pentru toți utilizatorii din rețea, potrivit BBC.

Reațeaua de socializare Facebook, care deține și Instagram, este supravegheată, în numele UE, de autoritatea de reglementare irlandeză, deoarece compania are sediul regional în Irlanda.

Până acum, atât Facebook, cât și DPC nu au oferit vreun răspuns în acest caz, la solicitările AFP. DPC va verifica și dacă rețeaua de socializare respectă Regulamentul european privind protecţia datelor (GDPR) în ceea ce priveşte configurarea profilurilor şi a conturilor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

BBC a declarat luni că, în 2019, specialistul în date David Stier a descoperit că minorii își pot face conturi cu ușurință, în contextul în care aceştia trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a deschide un cont de Instagram. Acest tip de cont impune utilizatorilor să-şi facă publice datele de contact, ceea ce înseamnă că acestea sunt vizibile pentru toţi utilizatorii reţelei de socializare.