Instanța a decis: Mircea Geoană va primi înapoi cele trei ceasuri de lux pe care Marian Vanghelie i le făcuse cadou

vanghelie-geoana-hepta Mircea Geoană primește înapoi cele trei ceasuri pe care i le făcuse cadou Marian Vanghelie. Foto: Hepta

Marian Vanghelie a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, fiind acuzat că a luat mită în valoare de 30 de milioane de euro. Dosarul în care Vanghelie este acuzat că a luat mită în valoare de 30 de milioane de euro se judecă în instaţă de şase ani. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Tot joi, instanța a mai decis ca Mircea Geoană să reintre în posesia celor trei ceasuri de lux pe care i le făcuse cadou fostul primar al Sectorului 5. Ceasurile erau sub sechestru în dosarul în care fostul Mircea Geoană a fost judecat și condamnat pentru corupție.

Cele trei ceasuri au fost puse sub sechestru de procurori, în 2015, anchetatorii considerând la începutul anchetei că acestea ar fi fost cumpărate cu bani proveniţi din infracţiuni.

Geoană a mărturisit că le-a primit de la fostul edil, însă a spus că nu ştia că sunt din presupusa mită primită de Vanghelie și că, de fapt, acestea nici nu erau pe gustul său. De altfel, Mircea Geoană a spus ulterior că nu le-a purtat niciodată și că a aflat cu surprindere că fiecare valora peste 34.000 de dolari, potrivit Digi24.