• ANABI caută să vândă 23 de capre puse sub sechestru într-un dosar penal.
  • Agenţia scoate la licitaţie şi masini de lux, de la Lamborghini la BMW şi Mercedes.
  • ANABI este instituţia care identifică şi administrează bunurile provenite din infracţiuni.

Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns! Agenţia care se ocupă de valorificarea averilor ilegale pe care judecătorii poprire, vinde 23 de capre rămase fără stăpân. Ciobanii au fost arestaţi, iar animalele puse sub sechestru.
Până să fie scoase la licitaţie, trebuie consultate de veterinar şi hrănite. Autoritățile încearcă să dea puteri sporite Agenției. Ar putea căuta bunurile ascunse în jurisdicțiile offshore. De la căutarea averilor corupților, însă, și până la isprava cu caprele e cale lungă. Iar pe ministrul Justiției l-a luat gura pe dinainte.

„ANABI va fi cooptată în echipe mixte de investigare. Ca să poată acţiona mai uşor în zona de incompetenţă. De competenţă, pardon. Mă iertaţi. Incompetenţa altora”, a precizat Cătălin Predoi, ministrul Justiției.

Agenția de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate mai are însă de scos la licitație și obiecte de valoare. Aproape 60 de maşini, în valoare de peste un milion și jumătate de euro. Printre acestea este și un Lamborghini Aventador, confiscat de la o grupare de proxeneţi din Galaţi. Prețul de catalog este aproape o jumătate de milion de euro, dar va fi scoasă la vânzare cu un sfert de preț.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT