• Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a constatat ”cu indignare” că dosarul Mineriadei ”trenează de 30 de ani”.
  • Iohannis: Dreptatea nu este un moft, ci este, în acest caz, o urgență majoră!
  • Iohannis: Este o rușine și o jignire profundă față de toți cei care au luptat, cu mâinile goale, pentru câștigarea libertății.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a constatat ”cu indignare” că Dosarul Mineriadei ”trenează de 30 de ani”, fiind o restanţă majoră a societăţii româneşti.

”Dreptatea nu este un moft, ci este, în acest caz, o urgenţă majoră”, a
spus Iohannis în cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității universitare din cadrul Universității din București, la 30 de ani de la „Fenomenul Piața Universității”.

DECLARAȚIILE PREȘEDINTELUI:

”Nu pot vorbi despre „Fenomenul Piaţa Universităţii” fără să amintesc o restanţă majoră a societăţii româneşti. Constat iarăşi, cu indignare, că „Dosarul Mineriadei” trenează de 30 de ani. Vinovaţii pentru pierderile de vieţi omeneşti şi pentru cele peste o mie de victime sunt încă necunoscuţi. Consider că este o ruşine şi o jignire profundă faţă de toţi cei care au luptat, cu mâinile goale, pentru câştigarea libertăţii, faţă de urmaşii acestora şi faţă de întreaga societate. Justiţia are obligaţia de a face lumină, după atât de mulţi ani. Dreptatea nu este un moft, ci este, în acest caz, o urgenţă majoră! Fac, aşadar, un apel la toţi cei responsabili de soarta acestui dosar: faceţi dreptate”, a declarat Klaus Iohannis la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii universitare din cadrul Universităţii din Bucureşti, la 30 de ani de la „Fenomenul Piaţa Universităţii”

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
FAC BAIE DE MULȚIME
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII